Vad är Trustly och information

Trustly räknas under 2022 som en av världens ledande betalningsmetoder. Både Paypal och Wise (tidigare TransferWise) samarbetar idag med denna betalningsmetod. Med Trustly kan du göra snabba utbetalningar och de är ett populärt val hos flera långivare.

Vad räknas som ett lån med Trustly?

När en långivare använder Trustly för utbetalning räknas det som ett Trustly lån. Trustly samarbetar med samtliga storbanker och därmed kan en utbetalning göras direkt. Du får oftast pengarna på kontot inom några minuter. Det är framför allt olika typer av SMS-lån som du kan få utbetalt med Trustly. Zimpler är en konkurrent till Trustly som fungerar på ett liknande sätt.

Trustly är populärt för utbetalning av lån

Det är två anledningar till att Trustly är så populärt för utbetalning av lån. Hos de långivare som har avtal med Trustly kan du få pengarna på kontot direkt. Trustly betalar i sin tur ut lånet och banken för samtidigt över pengarna till Trustly. Därför fungerar Trustly som en typ av förmedlare och är särskilt populärt för utbetalning av lån.

Exempel på långivare som erbjuder Trustly-lån:

Långivare 1 – Northmill Bank

Lånebelopp10 000–50 000 kr
Nominell ränta4,9–21,9%

Långivare 2 – DayPay

Lånebelopp1 000–20 000 kr
Nominell ränta39%

Långivare 3 – Lumify

Lånebelopp2 000–70 000 kr
Nominell ränta39,5%

Hur fungerar Trustly?

En stor bidragande orsak till att Trustly är populärt är att tjänsten är väldigt enkel att använda. Du gör en överföring med Trustly enligt följande:

  • Välj Trustly som betalningsmetod på hemsidan
  • Välj önskat sätt att verifiera dig själv online
  • Verifiera överföringen och sedan är det klart

Trustlys globala samarbeten

Trustly erbjuder kostnadsfria överföringar och samarbetar med över 6 000 banker runt om i världen. Tusentals företagskunder och en global räckvidd på mer än 500 miljoner användare gör Trustly till ett mycket populärt val på marknaden.

Är Trustly säkert att använda?

Fastän Trustly är en sådan populär tjänst att använda för betalningar online har de också fått en del kritik. 

Under februari 2022 fick Trustly en varning från Finansinspektionen eftersom de inte hade uppfyllt vissa delar i penningtvättsregelverket. Detta gjorde att en varning utfärdades och bolaget fick även betala en sanktionsavgift på hela 130 miljoner kronor. Trustly uppger att de arbetar på att vidta åtgärder för att rätta till bristerna.

Även på Trustpilot varierar recensionerna om Trustly. De har där ett betyg på 2,5 stjärnor av 5 – 4 november 2022.

Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar en överföring med Trustly?

När du gör en överföring med Trustly kommer pengarna fram till kontot inom några minuter. Detta är en stor anledning till att många väljer just Trustly som betalningsmetod online.

Vem äger Trustly?

Trustlys grundare Carl Wilson, Joel Jakobsson och Lukas Gratte står fortfarande som ägare. Däremot köpte riskkapitalbolaget Nordic Capital nästan 70% av aktierna under 2018. Trustly är registrerad på Stockholmsbörsen.

Finns det Trustly-lån utan UC?

Ja, de flesta lån med snabb utbetalning genom Trustly är snabblån utan UC. Ett exempel på det är Northmill Bank.

Uppdaterad: 11 november, 2022