Sidan innehåller annonser

Lån som beviljar alla

Långivare med hög beviljandegrad

  • Långivare som godkänner betalningsanmärkningar
  • Flera lån utan UC – undvik många kreditupplysningar
  • Lån trots dåligt kreditbetyg

No posts found

No posts found

Finns det SMS lån som beviljar alla?

Nej, det finns inte SMS lån som beviljar exakt alla som söker. Men det finns långivare där du har en högre chans att bli beviljad ett lån, exempelvis för att långivaren har lägre krav på inkomst, ålder eller liknande.

När du vill ta ett snabblån är det viktigt att du försäkrar dig om hur lång tid det tar att få lånet enligt långivaren. För snabbare utbetalningar är det bra om du väljer en långivare som använder samma bank som dig, då kan du få direktutbetalningar.

Vilken långivare beviljar flest?

Vilken långivare som beviljar flest lån varierar beroende på hur stort lån du vill ha. Det dyker också kontinuerligt upp nya låneföretag och det kan också påverka vilket lån som är bäst för dig. Det här är ytterligare en anledning till att jämföra lån innan du skickar in en ansökan.

Grundkrav för SMS lån som beviljar nästan alla

Alla långivare har grundkrav. Grundkraven är följande:

  • Ålder: Individen måste vara minst 18 år gammal.
  • Folkbokföring: Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige. 
  • Personnummer: Låntagaren måste ha ett svenskt personnummer.
  • Skulder hos Kronofogden: Individen får inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogdemyndigheten. 

Varje långivare kan sedan ha egna krav utöver dessa, det är därför viktigt att du kontrollerar kraven hos varje långivare innan du skickar in en ansökan.

Viktigt att jämföra långivare med hög beviljandegrad

Det är viktigt att jämföra långivare innan du väljer ett lån, oavsett om det är hög beviljandegrad eller inte. Genom att jämföra lån kan du i många fall få en bättre ränta och villkor, samtidigt som du kan hitta ett lån som passar dig bättre.

När du jämför långivare är det viktigt att du tittar på den effektiva räntan, det är den som avgör totalkostnaden för ditt lån.

Anledningar till att du inte blir beviljad lån

Det finns flera anledningar till att man blir nekad ett lån. Även om långivaren beviljar de flesta så kan dessa orsaker leda till att du blir nekad, kontrollera därför vår lista här om du har problem med att bli beviljad ett lån.

Kreditvärdighet

När du skickar in en låneansökan tas det en kreditupplysning för att kontrollera din ekonomiska situation, eventuella skulder och betalningsanmärkningar. En låg kreditvärdighet kan leda till att du blir nekad och du kan kontrollera ditt kreditbetyg för att se hur bra det är. Ett lån utan UC kräver fortfarande en kreditupplysning, men ett annat bolag än UC används då för att göra denna.

Låg eller ingen inkomst

Har du en låg eller ingen inkomst kan det leda till att du blir nekad. En del långivare kräver också att du har en fast anställning, då blir du nekad om din inkomst kommer från något annat. Tänk på att i en kreditupplysning syns endast din deklarerade inkomst från tidigare år.

Befintliga skulder

Har du en aktiv skuld hos Kronofogden blir du automatiskt nekad vanliga blancolån. Vill du ändå ta ett lån måste du istället titta på ett lån med säkerhet, där du söker tillsammans med någon eller har en säkerhetsinsats för lånet.

Betalningsanmärkning

Har du betalningsanmärkningar kan du bli beviljad ett lån hos en del långivare, men nekad hos låneföretag som inte godkänner anmärkningar.

Sysselsättning och anställningsform

Har du en aktiv skuld hos Kronofogden blir du automatiskt nekad vanliga blancolån. Vill du ändå ta ett lån måste du istället titta på ett lån med säkerhet, där du söker tillsammans med någon eller har en säkerhetsinsats för lånet.

Pension

En del långivare godtar inte en pension som inkomstkälla, framförallt om man har en låg pension. Vissa långivare godtar pension.

Egenföretagare

Egenföretagare kan ibland ha en mindre stabil inkomst och det här kan leda till att du blir nekad lån. Det finns också långivare som inte alls godkänner egenföretagare som låntagare överhuvudtaget, vilket vissa långivare godkänner företagare.

Föräldraledighet

Föräldraledighet kan också leda till ett nekande, beroende på om långivaren har fast anställning som krav eller inte.

Sjukpenning

Sjukpenning kan vara en låg inkomst och godtas inte hos alla långivare, men det finns flertalet som godkänner sjukpenning.

Alternativ ifall man inte blir beviljad lån

Blir du inte beviljad ett lån finns det flera andra alternativ som du kan titta på. Dessa kan vara användbara om inte kan få ett blancolån oavsett vilken långivare du väljer. Vilket alternativ som passar bäst beror på dina behov.

P2P-lån

P2P-lån innebär att det är andra privatpersoner som lånar ut pengarna. Du vänder dig vanligtvis till en P2P-tjänst som sedan samlar ihop pengar från investerare och sedan betalar ut dessa till dig. Kraven är ofta väldigt lika kraven för snabblån, men högre krav kan också förekomma.

Lån med säkerhet

Lån med säkerhet innebär att du har en säkerhetsinsats för lånet, exempelvis en bostad. Det här innebär att lånen ofta har en mer förmånlig ränta och det är enklare att bli beviljad ett lån.

Pantlån

Pantlån innebär att du pantsätter något i utbyte mot pengar. Vill du ha tillbaka det du pantat måste du betala tillbaka hela beloppet. Det finns en rad olika alternativ i Sverige som Sefina Pantbank eller Pantbanken.

Risker med ett lån med hög beviljandegrad

Att ta ett lån för vanlig konsumtion innebär alltid att du utsätter din ekonomi för en viss risk. Du ingår ett avtal och kan du sedan inte betala tillbaka lånet får du förseningsavgifter, skulder och betalningsanmärkningar. I värsta fall leder det till utmätningar.

Det finns också en risk med blancolån då en del är en så kallad högkostnadskredit. En högkostadskredit är ett nytt begrepp för lån med en nominell ränta på över 30% mer än Riksbankens referensränta. Detta infördes 1 september 2018 i konsumentkreditlagen.

Vanliga frågor och svar

Finns det statistik på vem som beviljar flest lån?

Det är svårt att hitta tydlig statistik på vem som beviljar flest lån och marknaden förändras hela tiden.

Kan jag få pengarna snabbt till mitt bankkonto?

Ja, du kan få pengarna snabbt till ditt bankkonto om du tar ett snabblån. Detta kan du få om du använder svenska banker som Handelsbanken, SEB, Swedbank, Nordea eller Danske Bank. Det finns också snabblån med tjänster som Trustly eller Zimpler, då kan du också få pengarna genom direktutbetalning till ditt bankkonto.

Vilken kreditupplysning använder långivare som beviljar flest?

Långivare som beviljar flest ansökningar använder sällan UC för kreditupplysningar. Istället använder man kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe, Bisnode eller Safenode.

Uppdaterad: 30 september, 2022