Redaktionella riktlinjer

Vi på Lånero strävar alltid efter att ge korrekt och uppdaterad information på vår webbplats. Vårt mål är att gentemot dig som besökare alltid kunna vara transparenta genom att bland annat dela information om hur vi tjänar pengar och hur vi betygsätter långivare och finansiella produkter. Lånero är en kommersiell webbplats och en stor del av webbplatsen består av annonser.

Ordningen i listor och vad som framhävs på webbplatsen kan vara påverkad av vad Lånero får i ersättning. Dock kan inte en annonsör eller partner påverka det redaktionella arbetet i sig. Lånero ändrar t.ex inte på texter med uppmaningar som t.ex ”ni får inte säga att vi fått mycket klagomål till vår kundtjänst”.

Här följer våra redaktionella riktlinjer:

Övergripande redaktionella riktlinjer

 • Faktakontroll är en mycket viktig del av vår verksamhet, därför följer vi en mycket rigorös process och åtgärdar eventuella fel så snabbt som möjligt.
 • Vi har både skribenter som är väl insatta inom lån & finans samt redaktörer och faktagranskare som läser igenom och rättar texterna. 
 • Våra läsare har rätt till balanserad, uttömmande och korrekt information.
 • Vårt mål är att hjälpa våra läsare att ta bättre beslut när det kommer till sin låneekonomi.
 • Det är viktigt för oss att jobba med bra och verifierade källor. När vi kan anger vi alltid vilka källor vi hämtat information från. I regel går vi direkt till långivarnas egna webbplatsera för inhämtning av information samt till relevanta myndigheter. I många fall inhämtar vi även information över telefon eller mail direkt med långivare eller myndigheter. 
 • Texten i recensionerna av de olika långivarna, låneförmedlarna och finansiella produkterna är objektiv. Vi tar inte emot betalning för att ändra på texten. Däremot kan Lånero välja att lyfta fram olika positiva delar i texten för att framhäva vissa erbjudanden där Lånero får betalt från partners.

Redaktionellt oberoende

 • Lånero har ett team skribenter och redaktörer som helt och hållet är ansvarigt för allt innehåll på webbplatsen.
 • Våra skribenter jobbar alltid för att se till att recensionerna och artiklarna är objektiva och faktabaserade och påverkas inte av våra partners. 
 • Våra skribenter får aldrig kompensation direkt från Låneros partners eller annonsörer.

Faktakontroll och rättningar av fel

 • Våra redaktörer och faktagranskare faktakollar alla artiklar och recensioner. Vårt mål är att uppdatera recensioner så snart någon omständighet förändras.
 • Våra primära källor är olika myndigheter, Konsumenternas.se, långivarnas och låneförmedlarnas egna webbplatser, långivarnas verifierade svar på t.ex Trustpilot och intervjuer direkt med ovan nämnda källor.
 • Om vi på Lånero upptäcker faktafel rättar vi det så snart som möjligt. Om läsare hittar faktafel eller andra misstag kan man kontakta oss på [email protected]

Uppdaterad: 28 maj, 2024

Vi mailar dig när nya lån utan UC kommer ut:

This field is required

Vi mailar dig direkt när nya lån kommer

Var först med att få reda på när nya lån utan UC kommer ut.

Söker du nya lån utan UC?