Sidan innehåller annonser

Lån med e-faktura

Jämför lån med digital faktura

 • Inga pappersfakturor
 • Flera lån utan UC – undvik många kreditupplysningar
 • Flera anonyma lån
Testvinnare
4.8
/
5
 • Svar inom 10 min
 • Direktutbetalning kväll & helg
 • Inga dolda avgifter
Lånebelopp
1 000-45 000 kr
Löptid
4-46 mån
Ränta
39,6 %
Det här är en högkostnadskredit
Information om Ferratum
Utan UC Ja (Creditsafe)
Direktutbetalning Ja, dygnet runt
Utbetalning under helger/kvällar Ja, dygnet runt
Svarstid ansökan Direkt
Betalningsfria månader 2 st/år
Tillåts medsökande? Nej
Erbjuder att samla lån Nej
Registrerar lån hos UC Nej
Trustpilot-betyg 2,6 / 5 från 554 omdömen
Krav och avgifter hos Ferratum
Betalningsanmärkningar? Ja, tillåts
Skuld hos Kronofogden? Nej, tillåts inte
Krav på ålder 21-70 år
Krav på Inkomst Nej
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr
Nominell ränta 39,6 %
Effektiv ränta 47,64 %
Realränta 11,3-28,7 %
Lån som arbetslös Ja
Utan BankID Nej
Företagstyp Långivare
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel

Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 427 kr (snitt 2 536 kr per månad). Effektiv årsränta: 48, 32 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 40.08 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.

4.5
/
5
 • Möjlighet till gratis lån
 • En anmärkning är OK
 • Tar ingen UC
Lånebelopp
3 000-25 000 kr
Löptid
5-24 mån
Ränta
21-38,4 %
Det här är en högkostnadskredit
Information om Loanstep
Utan UC Ja (Bisnode)
Direktutbetalning Nej, inom 12 helgfri vardagar
Utbetalning under helger/kvällar Nej
Svarstid ansökan 2 h under kontorstid
Betalningsfria månader Nej
Tillåts medsökande? Nej
Erbjuder att samla lån Nej
Registrerar lån hos UC Nej
Trustpilot-betyg 4,6 / 5 från 1403 omdömen
Krav och avgifter hos Loanstep
Betalningsanmärkningar? Ja, tillåts
Skuld hos Kronofogden? Nej, tillåts inte
Krav på ålder 18-75 år
Krav på Inkomst 150 000 kr per år
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr
Nominell ränta 21-38,4 %
Effektiv ränta 29,54-1177 %
Realränta 29,78 %
Lån som arbetslös Ja
Utan BankID Nej
Företagstyp Långivare
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel

Ett lån taget 2022-08-26 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85 % bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49 %. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer to peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader.

Kan man ta ett lån med e-faktura?

Ja, du kan ta ett lån med e-faktura, och fördelarna är många. Flera låntagare tycker att det är enklare att hålla koll på ekonomin när alla räkningar ligger samlade på banken.

Grundkrav för lån

För att ett lån ska beviljas har långivare vissa gemensamma grundkrav. Utöver dessa grundkrav sätter sedan långivaren egna villkor vad gäller till exempel din inkomst och generella ekonomi. 

Vanliga grundkrav för att få lån med e-faktura:

 • Deklarerad inkomst
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Minst 18 år
 • Registrerad e-post (för avisering)
 • Skriven i Sverige

Det finns flera långivare som kan godkänna en låneansökan även om du har en betalningsanmärkning. Den ränta och de avgifter som du erbjuds kan dock påverkas eftersom du anses vara en högriskkund. Om du har en tidigare betalningsanmärkning finns det en stor risk att räntan blir högre.

Fördelar med lån med elektronisk faktura

Med en elektronisk faktura kan du låna mer diskret. Du slipper även aviavgifter som alltid läggs på vid pappersfakturor. En annan fördel är att utbetalningar kan göras direkt till ditt konto. Utan pappersfakturor eller låneavtal som skickas till din brevlåda kan du dessutom ta ett lån mer anonymt.

Enkel avbetalning med e-faktura

En e-faktura är väldigt enkel att betala. Du slipper krångla med OCR-nummer eller annan information som behövs för att göra en överföring. E-fakturan skapas automatiskt och du behöver endast verifiera lånet med BankID. Smidigare än så kan det inte bli.

Anonyma lån med e-faktura

Lån med e-faktura innebär att du kan låna på ett tryggt och mer anonymt sätt. Du kan ta anonyma lån utan att berätta om det för din sambo eller din familj. Överväg dock om du kommer ha möjligheten att betala av lånet enligt avbetalningsplanen. En långivare kan trots sina digitala lösningar välja att skicka en betalningspåminnelse på posten. 

Med alla lån kommer också vissa risker och det är viktigt att överväga om du verkligen har råd med lånet du funderar på att skriva på. 

Lägre aviavgift med e-faktura

Med e-faktura slipper du kostnaderna som annars medföljer en pappersfaktura. Detta gör att du sänker de månatliga kostnaderna på ditt lån eftersom lånet är utan aviavgift. Kostnaden för pappersfakturor ligger annars på 60 kr, vilket med tiden kan adderas upp till en ganska stor summa.

Samla alla dokument på ett ställe

På Kivra kan du skapa en digital brevlåda och samla alla dina fakturor och dokument på ett och samma ställe. 

Du kan också välja att få din e-faktura skickad till din internetbank hos Handelsbanken, SEB, Swedbank, Nordea eller Danske Bank. Många upplever att det är enklare att hålla koll på sin ekonomi när allt är samlat på samma ställe. Att få dina fakturor skickade digitalt kan därmed vara en bra lösning för dig som har svårt att betala räkningarna i tid.

Går det att ta lån med e-faktura med Swedbank?

Ja, du kan manuellt lägga till en e-faktura med vald mottagare på Swedbank. Däremot erbjuder Swedbank själv inga snabblån med avbetalning på e-faktura.

Går det att ta lån med e-faktura med Nordea?

Ja, du kan manuellt lägga till en e-faktura och välja mottagare på Nordea, något som är kostnadsfritt för Nordeas kunder. Nordea själv har dock inga snabblån med avbetalning på e-faktura.

Går det att ta lån med e-faktura med Handelsbanken?

Ja, du kan enkelt lägga till en e-faktura med vald mottagare på Handelsbanken.

Går det att ta lån med e-faktura med SEB?

Ja, du kan betala en e-faktura med vald mottagare på SEB. Däremot erbjuder SEB själv inga snabblån med avbetalning på e-faktura.

Exempel på långivare som erbjuder lån med e-faktura

Det finns flera olika typer av snabblån du kan välja mellan som betalas med e-faktura. Även vid val av privatlån kan en e-faktura skickas.

Vanliga frågor och svar

Kan jag ta ett SMS-lån med e-faktura om jag har en betalningsanmärkning?

Ja, du kan få ett lån med e-faktura beviljat trots betalningsanmärkning. Den ränta och de avgifter som läggs på lånet kan dock påverkas negativt. Många långivare kräver en högre ränta till låntagare med en betalningsanmärkning, eftersom de anses vara en högriskkund.

Finns det lån utan UC som kan betalas med e-faktura?

Ja, det finns lån utan UC där du kan betala med e-faktura. Långivare gör fortfarande en individuell kreditbedömning för att testa din kreditvärdighet. Här används dock inte Upplysningscentralen (UC), utan istället något av Sveriges andra stora kreditupplysningsföretag. De största på marknaden är då Bisnode, Safenode och Creditsafe.

Kan man undvika aviavgifter med e-faktura?

Ja, de flesta långivare tar inte ut någon aviseringsavgift för e-fakturor. Vissa långivare lägger dock på en uppläggningsavgift på första e-fakturan. Jämför olika långivare för att teckna ett lån som är mer förmånligt för dig. Det finns t.ex. långivare utan uppläggningsavgift.

Kan jag få de digitala fakturorna till min mejl?

Ja, en notis om att den digitala fakturan kommit skickas vanligtvis till din e-post när en e-faktura har skapats på din internetbank eller hos Kivra. 

Hur kan jag undvika att få brev hem när jag lånar pengar?

Om du vill undvika att få brev hem när du lånar pengar kan du göra ett lån digitalt med e-faktura. Då sköts allt pappersfritt genom att du betalar räkningen med e-faktura och sköter all kommunikation via e-post. Dock skickar vissa långivare påminnelse om betalning på posten. För att undvika att få brev hem bör du därför säkerställa att ditt lån betalas i tid. 

Uppdaterad: 11 november, 2022