Sidan innehåller annonser

Lån trots aktiv skuld hos Kronofogden

Jämför lån trots skuld till Kronofogden

 • Lös ditt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
 • Flera långivare med enkel ansökning
 • Sänk din månadskostnad
Testvinnare
4.6
/
5
 • Lån med skuld hos Kronofogden
 • OK med betalningsanmärkning
 • Omstartslån
Lånebelopp
30 000-500 000 kr
Löptid
2-15 år
Ränta
9,95 – 21,95 %
Information om Nstart
Utan UC Nej
Direktutbetalning Nej
Utbetalning under helger/kvällar Nej
Svarstid ansökan Direkt
Betalningsfria månader Nej
Tillåts medsökande? Ja
Erbjuder att samla lån Ja
Registrerar lån hos UC Ja
Trustpilot-betyg 4,7 / 5 från 1 738 omdömen
Krav och avgifter hos Nstart
Betalningsanmärkningar? Ja, tillåts
Skuld hos Kronofogden? Ja, borgenär krävs
Krav på ålder 18-66 år
Krav på Inkomst 264 000 kr per år
Uppläggningsavgift 995 kr
Aviavgift 29 kr
Nominell ränta 9,95 – 21,95 %
Effektiv ränta 11,25-25,19 %
Realränta -9,7 %
Lån som arbetslös Nej
Utan BankID Ja
Företagstyp Långivare
Räkneexempel

Ett lån på 100 000 kr med 14,95 % nominell ränta, 995 kr i uppläggningsavgift och 29 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 639 kr och effektiv ränta på 16,87 %. Totalt att betala blir 197 710 kr.

Har du aktiva skulder hos Kronofogden har du inte samma möjligheter att ansöka om lån. Det betyder däremot inte att det är helt omöjligt, men man måste tänka om kring lånet och vidta en del åtgärder, som att man tar lånet tillsammans med någon annan eller att man använder sin bostad som säkerhet för lånet.

Kan man låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogden?

Nej, du kan inte själv ta ett lån om du har ett aktivt skuldärende hos Kronofogden. Du kan däremot ta ett lån tillsammans med någon (medlåntagare) som har en mer ordnad ekonomi. Du kan alternativt ta ett pantlån, vilket är ett lån med en värdesak som säkerhet.

Betalningsanmärkningar kan godkännas

Det finns långivare som godkänner betalningsanmärkningar. Låneföretagen har då krav på antalet anmärkningar du får ha och hur gamla dessa måste vara. Du ska vanligtvis inte ha fått en ny anmärkning på minst 6 månader och får max ha 10 betalningsanmärkningar.

Kan jag ta ett SMS-lån trots skuld hos Kronofogden?

Nej, att ta ett SMS lån trots skuld hos Kronofogden blir svårt om du inte har någon form av säkerhet eller medsökande till lånet. Helt själv kommer det inte att gå. I regel krävs det 6 månader av inget skuldsaldo hos Kronofogden för att kunna låna. Det kan vara något positivt då dessa lån med snabb utbetalning kan leda till mer ekonomiska bekymmer.

Vad innebär det med en aktiv skuld hos Kronofogden?

En aktiv skuld innebär att du har ett ärende hos Kronofogden. Det kan till exempel vara en pågående avbetalning, en utskickad skuld eller dylikt. Man får kontinuerligt information om sitt ärende i brevlådan men om du är osäker går det alltid att kontrollera hos Kronofogden.

Alternativ för dig med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten

Har du redan skulder så finns det inga goda möjligheter att ta ett lån, men det betyder inte att du är helt utan alternativ. Det finns flera långivare du kan vända dig till beroende på din situation.

Nstart (fd Nystart Finans)

Nstart erbjuder ett så kallat omstartslån som kan komma till användning om du har skulder eller betalningsanmärkningar. Det här lånet går att använda för just Kronofogden-skulder eller för att betala av befintliga lån. Det går att låna allt mellan 30 000 kronor och 500 000 kronor. Med Nstart kan du därför betala av allt från små mikrolån till större privatlån som du vill bli av med.

Krav & villkor hos Nstart

 • Har du skulder hos Kronofogden krävs medsökande.
 • Båda som söker lånet måste vara mellan 18 – 65 år.
 • Minst en sökande har fast anställning
 • Den med fast anställning tjänar minst 22 000 kr/mån
 • Nstart måste lösa alla dina lån åt dig genom lånet

Sefina Pantbank

Sefina erbjuder dig pantlån med säkerhet. Det här innebär att du pantsätter något du äger och sedan får pengarna som den är värd, vill du ha tillbaka objektet så måste du betala tillbaka lånet. Pantlån innebär också att du kan ta ett lån utan kreditupplysning, så det är också ett lån utan UC. Deras uppläggningsavgift är på endast 50 kr, det är en avgift du betalar för att komma igång med lånet.

Krav & villkor hos Sefina Pantbank

 • Du får låna upp till värdet på saken du pantsätter
 • Det du pantsätter kan vara värt allt från en hundralapp till flera miljoner kronor
 • Årsräntan varierar hos olika butiker men varierar mellan 27 – 59%
 • Du måste vara minst 18 år gammal för att låna

Marginalen Bank omstartslån

Hos Marginalen Bank kan du ta ett omstartslån från 150 000 kronor och uppåt. Lånet kan du använda för att betala av befintliga lån, men du kan också använda pengarna till andra investeringar. Kravet här är att du använder din bostad som säkerhet, så har du ingen bostad som du äger kan du inte heller ta det här lånet.

Krav & villkor hos Marginalen Bank

 • Alla sökande är minst 20 år gamla och folkbokförda i Sverige
 • Vid en sökande är inkomstgränsen 200 000 kronor / år
 • Vid två sökande är den total inkomstgränsen 400 000 kronor / år
 • Inkasso- och KFM-skulder måste betalas av med lånet innan nya köp görs

Låna av familj eller vänner

Genom att låna av vänner eller familj slipper du oroa dig för kreditupplysningar och att ha någon typ av säkerhet för lånet. Samtidigt är det viktigt att man är försiktig med detta, att stå i skuld till vänner och familjemedlemmar kan orsaka problem i relationer.

Lån man inte kan få med aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Det finns ett par typer av lån som du inte kan få om du har aktiva skulder hos Kronofogden. Det spelar egentligen ingen roll om du bara vill låna 3 000 kronor, 10 000 kronor eller mer, vissa typer av lån är helt enkelt inte möjliga att få om man har ett skuldärende.

Bolån

Bolån går inte att få om man har en aktiv skuld men det är också svårt att ens få ett hyreskontrakt. En motivering till att bli av med aktiva skulder är just för att du ska få bättre möjligheter att ordna en bostad.

Privatlån

Blancolån kan vara både stora och små men är inte möjliga att få i vanliga fall om du har skulder. Har du en medsökande kan det gå att få ett privatlån, men det är inte rekommenderat om du har ekonomiska bekymmer.

Snabblån

Snabblån kan ofta vara högkostnadskrediter och dessa innebär en hög risk om du har ekonomiska problem, men är användbara när man måste låna pengar snabbt. Det är inte ovanligt att man får problem med att återbetala dessa och har du också skulder så blir du inte beviljad ett snabblån av långivaren. 

Jämför alltid långivare för att hitta ett mer bättre ränta och villkor.

Kreditköp

Det går inte att köpa något på avbetalning om du har skulder hos Kronofogden. Det här är ytterligare ett problem för den med ett skuldärende, du får det svårare att köpa dyrare saker som du i vanliga fall skulle köpt på avbetalning.

Ta hjälp för att bli kvitt dina skulder

Har du skulder finns det hjälp att få och det är viktigt att du tar del av den hjälp som erbjuds. Det finns bland annat rådgivning men också ekonomisk hjälp att få.

Skuldrådgivare

Kommunen erbjuder en kostnadsfri budget- och skuldrådgivning. Den här personen kan hjälpa dig att titta på din ekonomi och lösa dina ekonomiska bekymmer genom att ta fram en långsiktig plan för hur din ekonomi ska förbättras.

Skuldsanering – en sista utväg

Skuldsanering innebär att man lägger fram en plan för att bli av med sina skulder. Under dessa 5 år så lever du på existensminimum och har då bara det allra viktigaste av din lön eller inkomst, resten går till din skuld. När perioden sedan är över så betalas resten av din skuld av staten och du återfår då din ekonomi.

Vanliga frågor och svar om lån trots Kronofogden

Kan man ta ett lån med säkerhet trots skuld hos Kronofogden?

Ja, du kan ta lån med säkerhet trots en skuld hos Kronofogden, det är däremot inte möjligt att ta ett lån utan säkerhet om du har skulder.

Kan man ta ett P2P-lån trots Kronofogden-skuld?

Nej, ett P2P-lån är inte möjligt om du har en aktiv Kronofogden-skuld.

Hur många aktiva skulder är registrerade hos Kronofogden?

Vid årsskiftet hade totalt 391 039 personer ärenden registrerade hos Kronofogden, detta enligt Kronofogdemyndigheten själva.

Kan jag låna pengar med en medsökande eller borgenär?

Ja, du kan låna pengar med en medsökande om du har skulder hos Kronofogden. Det innebär att du kan exempelvis lån med hjälp av en sambo eller en av dina föräldrar.

Kan jag ta ett billån trots skuld hos Kronofogden?

Ja, det går att ta ett billån trots skuld hos Kronofogden. Så länge du söker lånet tillsammans med någon eller har en form av säkerhet för lånet.

Vilken ränta har lån trots skuld hos Kronofogden?

Vilken ränta du får på ett lån trots skuld hos Kronofogden beror på långivaren och din ekonomi i övrigt, samt vilken typ av lån du valde att söka.

Kan jag ta ett CSN-lån trots Kronofogden?

Nej, det går inte att ta ett CSN-lån trots Kronofogden utan du måste först betala av den aktiva skulden för att kunna få tillbaka ditt CSN.

Är det möjligt att låna med skuldsanering?

Nej, det är inte möjligt. Det är dock värt att överväga skuldsanering om du inte klarar av att betala dina skulder. När skuldsaneringen är klar och godkänd kan man låna pengar igen. 

Uppdaterad: 11 november, 2022